Referenties

Mirella Bisschops, Algemeen Directeur MB Cosmetics  
Herman Korthout is tussen september 2012 en oktober 2014 actief geweest bij MB Cosmetics in de rol van interim manager sales namens Seventh Wave. Herman heeft deze rol met verve en enthousiasme vervuld, ondanks dat de aan hem beschikbaar gestelde management tools beperkt waren en er veel turbulentie in de organisatie was.
Binnen het familiebedrijf MB Cosmetics waren de meningen over de te volgen koers van alle partijen niet altijd dezelfde, het eerste doel van Herman was om ‘alle neuzen de zelfde kant op te laten wijzen’. Hij heeft dit gedaan door de partijen op een gestructureerde manier met elkaar in gesprek te laten komen, eventuele onderhuidse spanningen niet te hoog te laten opkomen en de sfeer in het bedrijf gezonder te houden.
Een tweede doel was om een gestructureerd sales proces op te zetten en in te voeren in de organisatie. Herman heeft het proces in overleg met de organisatie eerst beschreven en er vervolgens voor gezorgd dat de sales mensen dit ook gingen uitvoeren. Dit deed hij door reguliere sales meetings te houden en hij heeft ook de sales individueel gecoacht. Het coachen deed hij door af en toe mee te gaan met sales gesprekken, maar ook door gesprekken na afloop met de sales te evalueren. Het succes van Herman bestaat er uit dat er een duidelijk sales proces is vastgelegd, en ook eventueel door nieuwe medewerkers direct kan worden uitgevoerd.
Herman wist de specifieke gevoeligheden binnen het familiebedrijf goed te kanaliseren en behield daarbij het vertrouwen en de medewerking van directie en medewerkers. Al met al kijken wij terug op een succesvolle samenwerking met Herman en bevelen hem zeker aan als ad-interim manager in sales omgevingen.
MB-cosmetics-logo

Marc Korse, Trainer & Spreker bij Of Korse.
Inmiddels 7 jaar terug heb ik een training bij Herman Korthout gevolgd en tot op de dag van vandaag staat die training op mijn netvlies gebrand. Het was een geweldige verkooptraining waarbij Herman Korthout ons door de verschillende verkoopfases heen begeleidde en dan met name op de gesprekken die je in de verschillende fases voert en hoe je die kunt verbeteren. Herman is een man van de praktijk en laat zien dat de technieken werken; onder meer door het live tijdens te training te bewijzen. Hij heeft een geweldige rugzak met ervaring en kan daarom, naast zijn theoretische kennis te delen, putten uit vele goede praktijkvoorbeelden die altijd aanspreken.
Door mijn geweldige ervaring met hem, huur ik hem in als mijn relaties commerciële trainingen behoeven, altijd naar grote tevredenheid van alle partijen.

ConversionMob-logo-web-176x67pxnaar site top online marketeers

Peter KoonenPeter Koonen, co-founder & CCO ConversionMob
Herman heeft ons team van consultants via een aantal op maat gemaakte trainingen goed geholpen bij het verbeteren van de samenwerking en communicatie met onze klanten. Zo zijn we diep ingegaan op het stellen van de juiste vragen, het voorbereiden en opbouwen van gesprekken, bewustwording van de effecten van verschillende manieren van communiceren, actief en proactief luisteren, denken en handelen, conflictmanagement en presentatie-technieken. Monique heeft haar bijdrage geleverd vanuit haar expertise in NLP en Hypnose.

Mooi om te zien is dat de opgedane kennis en ervaring direct succesvol door het team is toegepast en dat we hier nu veel profijt van hebben. De trainingen zijn vanwege de toewijding, humor en inlevingsvermogen van Herman iedere keer weer een groot succes. 

PrintNaarmate je alsorganisatie wilt groeien, creëert het waarde om iemand van buitenaf te vragen om jou te beoordelen en de spreekwoordelijke spiegel voor te houden. Zodoende kwamen wij, na enkele positieve doorverwijzingen, bij Herman terecht en hebben wij hem gevraagd om ons als team te trainen in verkoopgesprekken. Want hoe bouw je nou het ideale gesprek op en hoe kan je hierin optimaal met de klant meedenken. Voorafgaand aan de training waren de collega´s wat verdeeld (de oude garde ´weet´ het allemaal zelf het beste en de jonge garde is wat angstig dat ze foute dingen zeggen of vragen). Dit werd perfect door Herman opgepakt waardoor iedereen vanaf het eerste moment actief meedeed en de sfeer optimaal was. Herman heeft op professionele en toch humoristische wijze veel van zijn kennis en ervaringen met ons gedeeld en dit uitgewerkt in concrete stappen-plannen. Na afloop waren alle collega´s het er unaniem over eens; dit was voor herhaling vatbaar!”


Stefan BurgerhoutStefan Burgerhout,
Business Development Manager bij EvoSwitch

“Seventh Wave heeft mij enorm geholpen om een duidelijke structuur in mijn werkzaamheden te geven. Ik heb alle lopende zaken onder controle en geen last van overvolle mailboxen en taken die nog moeten gebeuren. Hierdoor heb nu ook meer tijd over voor andere zaken omdat ik geleerd heb hoe ik mijn to-do’s op de beste manier kan inplannen, voor zowel de korte als de lange termijn. Naast dat ze me een goede structuur van werken hebben aangeleerd heb ik ook veel aan hun manier van persoonlijke coaching gehad. Ze hebben me geleerd hoe ik in bepaalde situaties moet handelen en hoe ik het beste een antwoord kan geven. Het totale coaching traject heeft zeven sessies geduurd en heeft me in deze korte periode een enorme ontwikkeling met zich mee gebracht. Een ontwikkeling waar ik normaal een paar jaar over zou doen. Een aanrader om bij Seventh Wave jezelf of jouw organisatie te laten coachen. Het heeft me zowel zakelijk als privé enorm geholpen.”

JP Bolhuis
Jan Peter (JP) Bolhuis,
Entrepreneur

Herman Korthout is the funniest and most dedicated person I know. He lives his live to the fullest. I have known Herman for about 15 years when starting out selling a variable data printing tool. He introduced me to his excellent team (almost family) having only one email address for the whole sales department.He was very driven in making his team succesful and eventually leaving behind a great company Xerox North Holland. I will never forget spending time in Sevilla with Herman when the local soccer team there won the finals and a big party arose and Herman was practically running the show, haling regular cars for cab services etc… Great person to work with and spend time with.


LisetteLisette van der Stok,
Medewerker Klant en Verhuur
Woningcorpotratie Havensteder

Ik heb door mijn gesprekken met Monique veel geleerd. Over mezelf maar ook qua het werk. Ik stond volledig open voor alle raad en heb alles toegepast… ook al was ik het er soms niet mee eens… Toch heeft Monique mij geholpen met mijn zwakheden om te gaan en die om te zetten naar sterke kanten. Nee zeggen, mensen aanspreken, delegeren, afstoten. Even op stress momenten realiseren waar je mee bezig bent… rustig ademhalen en door gaan… (je zen moment pakken). Ik heb veel te danken aan Monique.. ze heeft me geholpen een beter mens te zijn… vooral voor mezelf…


MH1Mark Heijkoop, 
Managed Services Specialist at Hewlett-Packard

Als jong ambitieus maar onzeker mannetje kwam ik op sollicitatiegesprek bij Herman. Vanaf dit eerste gesprek voelde ik mij op mijn gemak bij dit commerciële zwaargewicht.
Met zijn ongekend enthousiasme en een charmante jeugdige ondeugendheid was Herman een inspiratiebron voor mij. Hij nam de tijd om op een natuurlijke manier stap voor stap zijn kennis over te brengen, zonder dat ik het op dat moment zelf als belerend heb ervaren. Met zijn gevoel voor humor en open blik op de wereld had ik nooit het gevoel met ‘mijn baas’ op stap te zijn, waardoor in niet bang was om fouten te maken, de fouten die Herman dan weer in de evaluatie gebruikte om mij naar een hoger niveau te coachen. Nog vaak grijp ik, bewust en waarschijnlijk ook onbewust, terug naar de vaardigheden en inzichten die ik van Herman heb meegekregen. Los van het zakelijke verleden is het nog altijd plezierig om deze Bourgondiër tegen te komen en samen een biertje te drinken. Want gezellig is het altijd geweest.


HoogendoornArjanne Hoogendoorn,
senior adviseur Communicatie
Woningcorporatie Havensteder
Monique hielp mij regie te krijgen over mijn werkleven. Haar methode is grondig, tips werken direct. Resultaat: ik hield meer uren per week over om mijn werk te doen. Ik ervaar mijn werkleven als veel minder hectisch doordat dit zeer gestructureerd is geworden. Enkele jaren later hielp ze mij in een kort coachingstraject mijn manier van plannen te professionaliseren, zodat ik met meer rust en ontspanning kan werken.


Steven RyanSteven Ryan,
eigenaar Vinice Revolutionary Design

Ik heb met Herman bij Xerox Document House Heerhugowaard samen gewerkt. Mijn carrière was daar gestart en denk nog vaak aan die tijd terug. Herman is als geen ander instaat om het uiterste uit een persoon te halen. Hij heeft mij de beginselen van verkoop geleerd en ik heb door een intense samenwerking mijzelf leren kennen. Hij heeft ervoor gezorgd dat ik mijn sterke eigenschappen verder heb weten te ontwikkelen waardoor ik vandaag de dag daarvan nog veel profijt heb. Herman heeft mij geleerd dat door de juiste focus en doorzettingsvermogen alles mogelijk is. Problemen bestaan niet en er zijn alleen maar uitdagingen die altijd op te lossen zijn. De ervaringen die ik tijdens mijn carrière bij Xerox heb opgedaan zijn onbetaalbaar. De basisingrediënten van solution selling heb ik van Herman geleerd door middel van de juiste coaching en mijzelf op een eigen wijze te presenteren. Competenties die ik door Herman verder heb ontwikkeld zijn: doorzettingsvermogen, gedrevenheid, passie voor verkoop, creativiteit en leiderschap. Ik denk nog aan deze periode en heeft mij o.a. gebracht waar ik vandaag de dag sta. Ik wil Herman daarvoor bedanken.